Wil je als ondernemer een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan kan dit in eerste instantie lastig zijn. Geen enkele verzekering is immers hetzelfde. Toch wil je jouw bedrijf beschermen tegen de onvoorziene risico’s die op de werkvloer kunnen voorkomen. Een klant kan struikelen over de materialen die op de werkvloer liggen en zich verwonen. Of je brengt per ongeluk schade aan iemands eigendommen aan tijdens een afspraak. Deze situaties leveren soms een grote kostenpost door de aansprakelijkheidsclaims. De verzekering kan jou hiertegen beschermen, doordat een deel van de kosten worden vergoed. Maar hoe kan je de verzekering dan afsluiten? En waar moet je allemaal op letten tijdens het vinden van een verzekering? 

Een beter beeld van jouw bedrijf krijgen

Voordat je jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan afsluiten, moet je eerst goed weten wat er allemaal binnen jouw bedrijf kan gebeuren. Zorg voor een goed beeld van jouw bedrijf en de risico’s waaraan je blootgesteld kunt worden. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent in de bouwsector kan er sneller fysieke schade ontstaan dan wanneer je in een kantoorsituatie werkt. Door jouw bedrijfsactiviteiten goed op een rij te zetten en te bekijken wat hier allemaal bij komt kijken, kun je gerichter gaan kijken naar de verzekeringen die mogelijk zijn. Uiteindelijk draait het er immers om dat alle risico’s gedekt zijn en je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Deze lijst opstellen zal jou tijdens het invullen van een aanvraagformulier ook helpen om sneller door de vragenlijst heen te gaan. 

De dekkingen die bij je passen

Heb je alles op een rij staan? Dan kun je naar de dekkingen van een CAR verzekering Univé of een van de andere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen kijken. Ieder bedrijf is anders, waardoor je de dekking volledig op maat kunt kiezen. Let op specifieke dekkingen die noodzakelijk zijn voor jouw sector en de risico’s die hierin voorkomen. Aansprakelijkheid voor producten, beroepsaansprakelijkheid en schade aan eigendommen van anderen zijn slechts enkele voorbeelden van dekkingen die je kunt overwegen. Kijk daarbij niet alleen naar de standaardverzekeringen, maar ook naar de aanvullende opties die je er nog aan toe kunt voegen. Een uitgebreidere verzekering helpt jou in de toekomst, maar geeft wel een extra bedrag per maand na het afsluiten van de dekking. 

De verzekering afsluiten

Weet je welke dekking het beste bij je past? Dan kun je het aanvraagformulier invullen. Zorg dat je hier voldoende tijd voor neemt. Door zo nauwkeurig mogelijk zijn met het invullen van de gevraagde gegevens, zorg je dat je op een later moment geen onaangename verrassingen krijgt tijdens het indienen van een schadeclaim. Na de aanvraag betaal je de eerste maandpremie en ontvang je de polisdocumenten. Als op een later moment blijkt dat de verzekering toch niet volledig bij je past, kun je via jouw account nog aanpassingen doen. De verzekering groeit gewoon met je mee en de aanvullende opties en mogelijke dekkingen voorkomen dat je jouw bedrijfsactiviteiten en het geven van advies niet meer met voldoende gemoedsrust uit kunt voeren in de toekomst.