mp3 experiment - leuk voor voor een schoolkamp of om spelling te oefenen MB/BB/VO

Een leuk filmpje op YouTube en een idee ontstaat

Onlangs zag ik een filmpje op YouTube. Ik was meteen verknocht aan het idee om mensen via een geluidsfragment te laten opdrachten uitvoeren. Natuurlijk is de belevenis extra indrukwekkend als het om een grote groep mensen gaat net als in het voorbeeld. Ik moest meteen aan een jaarafsluiting denken met ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten en leerlingen. Wat zou het toch gaaf zijn om zo iets samen te organiseren!
... maar houden we het kleiner!

Idee 1: Een schoolkamp met een bijzondere bonte avond BB / VO
Hoe zit het met een schoolkamp van de bovenbouw? Valt zo iets niet te organiseren? Laat elk kind een mp3 speler meenemen. (Geef het op tijd aan dan hebben kinderen voldoende tijd om apparaten ook te lenen.) Geef de leerlingen voor het kamp de mogelijkheid om het geluidsbestand te downloaden en erop te zetten. Dat kunnen ze het makkelijkst thuis doen en dan heb jij geen extra werk! Op kamp spreek je een tijd af wanneer iedereen zijn speler aanzet! start the party!
natuurlijk kun je met het idee nog veel meer! bijvoorbeeld:

Idee 2: Laat leerlingen de spellingwoorden oefenen met behulp van een mp3 speurtocht MB/BB
stap 1: Schrijf steeds twee woorden van een afspraak die de leerlingen moeten oefenen op een vel papier.
stap 2: Hang de velletjes op op verschillende plekken in de klas en als dat mag ook op de gang. (voorbeeld van een plattegrond
stap 3: Neem een geluidsbestand op. Je vertelt hoe ze moeten lopen en waar ze de woorden kunnen vinden. Als je een mp3 speler hebt met opname functie is het redelijk eenvoudig. Beslis zelf of ze de mp3 speler tussendoor mogen uitzetten of niet. Afhankelijk daarvan moet je voldoende tijd inruimen om de leerlingen de woorden te laten opschrijven.
Het grote voordeel van zo’n speurtocht is het enthousiasme en de rust. De kinderen lopen wel door de klas maar kunnen oefenen zonder extra uitleg en gepraat.

Hier een kort voorbeeld:


creatieve  ICT lesidee www.ictcreatief.nl
creatieve  ICT lesidee www.ictcreatief.nl