Een eigen filmstudio voor een prikkie

Hoe zou het zijn om in het bezit te zijn van Studio 100, Eyeworks of zelfs Pixar? Deze droom kan nu werkelijkheid worden voor maar 30 euro! Nietsvermoedend op zoek naar een draaiplateau voor een nieuwe workshop Mediawijsheid voor het instituut voor Beeld en Geluid (ja, alle middelen zijn toegestaan om mediawijsheid aan de man/vrouw te brengen) ontdekte ik bij de Xenos een complete filmstudio.

Ik was meteen verkocht en heb het pakket gekocht. Zo’n kans laat ik niet schieten …

Eindelijk de kans om in de voetsporen van John de Moll te stappen, mijn eigen film produceren als Reinout Oerlemans of een professionele kleianimatie in elkaar te draaien zoals de mensen van
Aardman. Alles is nu mogelijk en de creativiteit kent alleen de grenzen van mijn eigen verbeelding. 

Ik was dus reuze blij met met mijn compacte, draagbare filmstudio. Ik kon niet wachten totdat ik de tas thuis kon openritsen. Want wat krijg je allemaal voor het luttele bedrag van 30 euro?

  • een draagtas die je kunt omtoveren in een kleine studio
  • twee spotjes
  • een stevige houder voor de camera
  • een bluescreen of Chroma key voor de binnenkant

fotostudiofilmstudioeigen filmstudioacteur

Mijn eerste indruk en conclusie
De studio is eenvoudig maar werkt prima. Het is compleet en als je in het bezit bent van een camera kun je meteen aan de slag. De camerahouder is stevig genoeg en kan allerlei verschillende posities aan. Ook het resultaat van de chroma key en het verlichten van de zijwanden is prima. Mijn conclusie van het pakket is dat ook erg positief en voor de prijs van 30 euro kun echt niet meer verwachten. Een ideale investering voor fanatieke hobbyfotografen en leerkrachten die in de klas met een eenvoudig filmproject aan de gang willen gaan.
Op mijn lesideepagina over
StopMotion vind je meer tips, inspiratie en projectideeën.

Je eigen filmproducercarrière staat niets meer in de weg. Snel naar de Xenos!

Hier de premiere van mijn eerste bluescreen filmpje.