Bye bye iWeb - je was me dierbaar

ICT creatief webdesign


Heb je mijn website de afgelopen maanden bezocht? Dan is je wellicht opgevallen dat ik geen nieuwe lesideeën meer heb gepubliceerd. Het besluit van Apple om te stoppen met iWeb, de software om eenvoudig een website te bouwen, is daar de oorzaak van. Meerdere websites moest ik opnieuw bouwen binnen een ander systeem, dat ik mij weer helemaal eigen moest maken. Maar dat was niet het enige. Mijn carrièreswitch van basisschoolleerkracht naar educatief medewerker bij het instituut voor Beeld en Geluid, slokte uiteraard ook de nodige tijd op.

Zoektocht met nieuwe kansen
Veranderingen en wissels bieden uiteraard ook altijd nieuwe kansen. Zo ook in het geval van mijn website. Naast de zoektocht naar een voor mij handig webdesign, begon ik na te denken over de inhoud van de nieuwe website. De input via mijn nieuwe baan moest een plek krijgen. Ik wil bezoekers inspireren en hen tot nieuwe inzichten brengen. Ook wilde ik meer over mediawijsheid kwijt en hoe je mediawijsheid concreet kunt vertalen naar het onderwijs. Toch zullen de creatieve lesideeën niet verdwijnen. Sterker nog … ik zal weer regelmatig nieuwe ideeën publiceren.

Welk webdesign - WordPress, Joomla, Typo3, …
De keuze is enorm als je op zoek gaat naar een nieuw systeem om je website te bouwen. Maar als je de eenvoud en creativiteit van iWeb gewend bent, vallen uiteindelijk veel systemen af. Mijn uiteindelijke keuze zullen Mac gebruikers dan ook weinig verrassen: Rapidweaver Met deze software kan ik mij lekker bezig houden met de inhoud en minder met de schil eromheen. Het werkt prima, eenvoudig en heeft veel potentie. Voor mij voldoende redenen om ermee aan de slag te gaan.